Fokus perkara dalam kawalan, pesan Wan Rosdy kepada ahli UMNO di Pahang

Fokus perkara dalam kawalan, pesan Wan Rosdy kepada ahli UMNO di Pahang

Helmy Abd Rahman

helmy@fikrahpahang.com.my

Gambar/video Mustaffa Kamal

KUANTAN: Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pahang, Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail mengingatkan ahli UMNO, terutama dalam kalangan wakil rakyat dan pemimpin masyarakat di negeri ini supaya fokus dengan perkara dalam kawalan masing-masing.

Katanya, antara perkara yang berada dalam kawalan itu ialah menunjukkan bahawa UMNO sentiasa berada di depan setiap kali rakyat berdepan masalah.

“Kita kena tunjuk kepada rakyat kehadiran kita, supaya orang nampak setiap kali ada masalah, UMNO dulu datang membantu… kalau Kerajaan Pusat lambat beri bantuan banjir contohnya, kita beri dahulu.

“Kalau kita tak boleh beri beras (kepada rakyat), kita beri roti, apa salahnya. Itu dalam kawalan kita, kena kreatif dan kena fikir bagaimana nak beri orang nampak kita cakna kepada mereka,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Pidato Online Penerangan UMNO Negeri Pahang di Dewan Kediaman Rasmi Menteri Besar Pahang di sini, hari ini.   

Hadir sama, Ketua Penerangan UMNO Pahang, Dato’ Sri Syed Ibrahim Syed Ahmad.

Wan Rosdy juga mengingatkan ahli UMNO negeri supaya tidak berasa selesa dan bekerja keras untuk menghadapi ‘peperangan sebenar’ iaitu Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

“Walaupun sekarang musim COVID-19, wakil rakyat perlu turun padang bertemu rakyat dengan mematuhi SOP (prosedur operasi standard) untuk bantu mereka,” katanya.