Nampak gayanya mereka pun ‘kendur’

Nampak gayanya mereka pun ‘kendur’

SEGAMAT: Jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) mendapat gambaran positif mengenai keinginan penduduk termasuk dari parti lawan, ingin kembali bernaung di bawah kerajaan negeri pimpinan BN.

Ketua Penerangan Badan Perhubungan UMNO Pahang, Dato’ Sri Syed Ibrahim Syed Ahmad, berkata ia dapat dilihat ketika beliau dan jentera BN menziarahi rumah penduduk di beberapa kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) di daerah ini.

Tambah mengujakan, rata-rata penduduk mengenali calon BN yang bertanding di DUN masing-masing dan memberi reaksi positif kepada mereka.

“Contohnya ketika saya dan rakan-rakan dari beberapa bahagian UMNO di Pahang yang ditugaskan sebagai jentera pilihan raya, datang ke Felda Pemanis 1, penduduk kenal kepada calon DUN Pemanis, Anuar Manap.

“Yang lebih menarik, ada rumah yang kita pergi itu menyokong pembangkang tapi nampak gayanya mereka pun (mulai) kendur (sokongan kepada pembangkang), bahkan ada antaranya yang positif untuk bersama dengan kita (BN),” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Fikrah Pahang selepas menziarahi rumah penduduk di Felda Pemanis 1 dekat sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Syed Ibrahim berkata, beliau menasihatkan pengundi untuk keluar mengundi awal dan memberi sokongan kepada calon BN pada hari pengundian Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada 12 Mac ini. – HELMY ABD RAHMAN