Suffian Bukhari juara golf KRTK

Kuantan 14 Mei 2023- Suffian Bukhari yang bermain dengan handicap 22 dinobatkan juara keseluruhan dengan 44 mata mengatasi 95 pemain lain di Kejohanan Golf KRTK Cabaran Aidilfitri 2023 di Kelab Rekreasi Tentera Udara Kuantan (KRTK) semalam.

Manakala Kapten Nik Mohd Ridhan Syazwan Nik Mohd Yusuf juara bagi Medal A dengan 41 mata, Medal B diungguli Zuazizi Aziz dengan 43 mata dan Abdul Rahman Abdul Rani menjuarai Medal C dengan 43 mata.

Menurut Kapten KRT, Kolonel Zulkifli Samsu Hadi , Kejohanan golf kali dianjurkan mengikut permainan ‘Sistem Stableford ‘ dalam kategori Medal A, B dan C.

“Kita anjurkan dua hari bagi memberi peluang ahli menyertainya, Alhamdulillah sambutan sangat baik, selain sambutan Aidilfitri, kita adakan sekali majlis perpisahan presiden yang juga Komander Pangkalan Udara Kuantan, Brig Jen Ahmad Khusairi Ahmad Fadli yang akan sambung belajar di luar negara”.

Sementara itu, Ahmad Khusairi Ahmad Fadli dalam ucapannya merakamkan penghargaan kepada penyumbang-penyumbang dan semua pemain golf yang telah mengambil bahagian dalam kejohanan itu, sekali gus menghadiri jamuan raya Aidilfitri KRT.

Jelasnya, ” saya begitu gembira dapat bekerja selama dua tahun dengan AJK kelab yang disifatkan sebagai yang paling komited” .

Oleh : Kabhi Ismail