UMNO IM kena bangkit

UMNO IM kena bangkit

Kuantan 8 Feb 2023. Ketua UMNO Bahagian Indera Mahkota, Dato’ Indera Mustaffar Kamal Ab. Hamid menyeru ahli umno bahagian bangkit kembali selepas kekalahan pada Pilihan Raya Umum (PRU 15) lalu.

“Jadikan persidangan umno cawangan yang akan diadakan ini membina kembali dengan memilih jawatankuasa yang dapat memberikan pandangan dan cadangan yang bernas bagi memastikan umno kembali bangkit dengan nafas baru. Hakikatnya golongan muda menolak umno pada pilihanraya yang lalu” katanya dalam temual bersama Fikrah Pahang.

Beliau juga berharap selepas pemilihanperingkat cawangan dan bahagian, kepimpinan yang dipilih harus bekerja keras dengan mengambil cakna suara dari golongan akar umbi, sudah sampai masanya golongan ini perlu diberikan perhatian dan kefahaman tentang pentingnya kerajaan yang stabil yang dapat memberikan perkhidmatan dan pembangunan modal insan dalam menguruskan pentadbiran tanpa meminggirkan kehendak dan kemahuan golongan muda dan rakyat.

Beliau yang kini merupakan penyandang jawatan Ketua UMNO Bahagian akan mempertahankan jawatan dalam pemilihan umno pada mac ini.

Untuk rekod, pemilihan kepimpinan umno cawangan bermula 1 februari sehingga 26 Februari 2023, pemilihan kepimpinan wanita, pemuda dan puteri dan Exco Wanita, Pemuda dan Puteri pada 11 Mac 2023 dan pemilihan kepimpinan bahagian dan Majlis Kerja Tertinggi pada 18 Mac 2023.- Kabhi Ismail